Eraspo Asten : 0493 560290
Eraspo Helmond : 0492 382777

Eraspo Asten

Eraspo BV 

Eraspo produceert deze diverse organische bodemverbeteraars en maakt daarnaast producten op maat. Een greep uit ons assortiment zal een indruk geven van de mogelijkheden. 

In Asten hebben we inmiddels 3 productiehallen: 2 hallen voor de compostering en 1 hal voor de veenproducten. Wij handelen uitsluitend in droge en stapelbare mest. De pluimveemest halen we op met onze containerwagens bij de pluimveehouders uit de regio. Het komt bij Eraspo in opslag en het composteren gebeurt op een natuurlijke wijze: door het van tijd tot tijd om te zetten doen bacteriën het werk. Daarnaast wordt tijdens het proces de mest in de hoop minimaal 70 graden heet. Onze opslag is een door de EEG erkende installatie. Dit zijn o.a. een tweetal voorwaarden welke vereist zijn om te kunnen exporteren naar het buitenland. Op verzoek van de klant kunnen er ook mineralen bijgevoegd worden zoals kali en magnesium. Vraag en aanbod blijven veranderen. Wij zoeken dan ook steeds naar nieuwe afzetgebieden en ontwikkelen nieuwe producten. Momenteel verwerken we ook varkensmest. Dit is de droge fractie afkomstig uit het scheidingsproces. 

Daarnaast verkopen we nog andere bemestingsproducten, zoals potgrond, compost, tuinturf,stalmest, molmmest en champost. Deze gaan naar hoveniers en particulieren en worden door hen afgehaald of op hun verzoek bezorgd.

Erapso_Logo__2_.jpg

 

Eraspo Imex BV

De mest welke opgeslagen ligt op onze locatie in Asten wordt verwerkt en na compostering en toevoeging hebben we een homogeen product. Deze wordt geëxporteerd naar de akkerbouwers in Frankrijk. Zij bemesten hun land ermee om er aardappelen, suikerbieten, maïs, tarwe, gerst en andere granen op te verbouwen. Zelf hebben we 3 walkingfloors die continu naar Frankrijk rijden. De overige wagens zijn voornamelijk vaste transporteurs.

H.S. Transporten BV

H.S. Transporten heeft beroepsgoederenvervoer en beschikt over het GMP-certificaat en doet dus uitsluitend vervoer voor derden:

  • Transport vanuit Frankrijk naar Nederland. Als de wagens met compost gelost zijn in Frankrijk laden we daarna granen voor de veevoerfabrieken in Nederland. Vooraf moeten de wagens eerst gereinigd en ontsmet zijn. Daarvoor hebben we hogedrukreinigers op onze wagens gemonteerd.
  • Transport van diverse soorten mest in Nederland en België.